Tukikangasta ja jouhista irtoliinaa

Tällä viikolla olemme puntaroineet tukemista tahoillamme: Komeampi osapuoli kuikuili auton helmojen alle Migillä ja minä pohdin jakun käänteitä. Arvatkaas kumman tuli halvemmaksi?

Liituraidan tukemiseen käytän kolmea erilaista tukikangasta: liimattavaa ja kiinniommeltavia. Jakussa tukikankaat kiinnitin liimaprässillä taka- ja etukappaleisiin sekä hihaan.  Kaikki tukikankaat kiinnitin niin, että ne ulottuvat myös sauma- ja käännevaroihin. Liimattavan tukikankaani kiinnitin asetuksilla, joita voin käyttää kotonakin samoille materiaaleille eli kymmenen sekuntin painaminen silitysraudalla, joka on asetettu "kahden pisteen" -lämpötilalle.


Jakun takakappaleiden tukeminen


Takakappaleen tukeminen

Takakappaleisiin tukikangas tuli yksinkertaisena sekä hartioihin että helmaan. Helman tukikangas on kiinnitetty niin, että se on noin sentin taiteviivan yläpuolella. Hartioilla on huomattava, että olkapään ja niskan kohdalle lisättiin vielä toinen kapeampi suikale  (n. 4 cm) tukikangasta.

Jakun etukappaleen tukeminen


Etukappaleen tukeminen

Jakun etukappaleissa tukeminen on voimakkainta. Kaikkiin etukappaleisiin kiinnitettiin yksinkertainen tukikangas koko alalle, lisäksi olkapäille ja kainalon alle lisättiin 4 cm tukikaitale. Tässä kohdin on muistettava, että myös jakun etualavara tuetaan kokonaan.


Ajatus irtoliinasta etukappaleella

Yleensä naisten jakuissa ei käytetä niin kutsuttuja irtoliinoja, mutta tähän jakkuun haluan kokeilla, minkälaisen vaikutelman antaa kiinniommeltavan jouhista tehdyn canvasin lisääminen miehustaan. Sinänsä harmi, jos tähän tapaan ihastun, sillä  jouhikankaan saatavuus tuntuu olevan perin heikkoa täällä susirajalla

Jakun hihan tukeminen

Hihan tukeminen
Hihan tuetaan  ranteesta liimattavalla tukikankaalla ja hihan pyöriölle kiinnitetään ompelemalla kuulavanu. Kuulavanu leikataan hihan pyöriön kaavan mukaan (villa)vatiinista.  Aidosta villavatiinista näyttää tulleen katoava luonnovara, mutta polyesteristä valmistettuna sitä saa ainakin suuremmista kangaskaupoista.

Muut kappaleet


Lisäksi  jakun pystykaulukseen kiinnitetään liimattava tukikangas molempiin kappaleisiin ja taskunläpät tuetaan myös.


Leikkuupöydällä


Tiedättekö, mitä tapahtuu komeamman osapuolen paidalle, kun kaavasta jää pois puolelleen väljyyksiä (45 mm) ja tekee vielä sentin laskuvirheen?   KLIK

P.S. Leikkuupöydän kuulumiset löytyvät Facebookista KLIK, josta tykkäämällä saat blogipäivitykset uutisvirtaasi.


Kommentit

Kuukauden luetuimmat