Harmaa viettelys kurvikkaalle

5  minuutin luonnos
Helmikuun projektina on talvitakin ompelu. Talvitakin muotokieli noudattaakin jo tuttuja kurvikkaan vartalon tyylioppeja. Vyötäröä korostetaan vyöllä ja helmasta kellottuvalla leikkauksella, joka päättyy juuri polvien yläpuolelle. Shaalikauluksen muoto imartelee pehmeitä kasvojani. Eteen muodostuva v-aukko soveltuu hyvin erilaisiin huiviviritykseen, jolloin saan kätevästi vaihdettua väriä kasvojeni lähelle, etten ihan hiirulaiseksi muutu.

Ranskalaisessa vaatekaapissa on olennaista se, että sesongin mukaisia asusteita vaihtamalla saadaan muodistettua vaatetta kunkin sesongin väreihin, kuten kevääksi keltaista ja jouluksi punaista. Vyöstä tulee myös irtonainen kangasvyö, jolloin sen vaihtaminen värikkäämpään tai nahkaiseen onnistuu, kun sellaiset ovat muodissa - jokin tyylisivusto taisi kertoakin, että tulevain kevään must have on irtonainen kangasvyö.

Nyt helmikuussa testaan uutta takkimallia hieman lyhyempänä versiona ja näin maaliskuulle jää  suklaanruskea villakangas. Ruskeasta onkin tarkoitus tehdä nilkkapituinen takki, johon haaveilen myös tikkikankaista irtovuotta pitämään Itä-Suomen kovia pakkasia.

Huhu kertoi, että suomalaiset rakastavat mustaa, itse yritän pikkuhiljaa vieroittautua siitä ja saada hieman väriä elämään. Koen, että harmaa on hyvä väri mustasta vieroittautumiseen. 

Työpuvustoon harmaa sopii, koska harmaa koetaan, rauhalliseksi, arvostetuksi, tasapainoiseksi, tasapuoliseksi ja hienostuneeksi. Kannattaa myös muistaa, että liikaa käytettynä harmaa voi antaa myös välttelevän, pidättyvän, petollisen, epävarman ja varovaisen kuva.

Harmaa villakangas
Yleensä ottaen puvustuksessa harmaa on hyvä perusväri ns. kesäihmisille ja varsin helppo asustettava tehosteväreillä. Esimerkiksi pinkki huivi toimii hyvin harmaan kanssa.

Leikkuupöydällä


Valmistui komeamman osapuolen kauluspaita korjatuilla kaavoilla ja nyt tuli jo käyttöpaita. Pientä hienosäätöä tarvitaan vielä kalvosimiin ja kaulukseen. Keskiviikkona jää nähtäväksi, kumpi saadaan nopeammin kameran eteen mies paidassa vai valmis liituraitajakku. 

P.S. Muistathan, että leikkuupöydän kuulumiset löytyvät Facebookista KLIK  ja tykkäämällä meistä saat päivitykset suoraan omalle sivullesi.


Lisätietoja

Kivilahti, J. and Kivilahti, R. (1994). Oma tyyli ommellen. 1st ed. [Helsinki]: Gummerus.
Spillane, M. and Lohman, H. (1992). Jokanaisen väri- ja tyyliopas. 1st ed. Porvoo: WSOY.
Woodall, T., Constantine, S. and Manninen, S. (2005). Tyyliä vai ei. 1st ed. Helsingissä: Otava.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat