Ei niin pahaa, jottei jotain hyvääkin

Kaupallinen yhteistyö ArsMondon kanssa.

Kuukauden ensimmäisessä postauksessa  KLIK  kirjoitin, että opintovapaan jälkeiset työtehtäväni ovat selvillä. Ei ehkä olisi pitänyt, sillä jo sovittu homma meni puihin. 😞 Harmitustani olen purkanut ilmoittautumalla valokuvauskurssille Italiaan, neulomalla terapiatoppia ja piirtämällä tunnelmakuvan maaliskuun projektista.

Italiaan toukokuussa (Kuva: ArsMondo)


Maaliskuun tunnelmakuva


Maaliskuun ompeluprojektina on irtonaisella toppavuorella varustettu talvitakki. Talvitakin materiaalina on suklaanruskea villakangas ja taakse tulee kävelyä helpottava korkea halkio. Harmaan viettelyksen KLIK tavoin tämäkin takki on kaavoitettu vyötäröltä kapenevaksi ja hieman kellohelmaiseksi. Irtonaista kangasvyötä takkiin ei tule vaan takin selkäpuolella on tamppi.

Maaliskuun tunnelmakuva


Muotisuunnittelijoiden ja kirjailijoiden jalan jäljissä Italiaan 

(Postaus on tehty yhteistyössä ArsMondon ja valokuvaaja Marja Seppälän kanssa.) 

Löysin jo jokin aika sitten mainion mahdollisuuden nauttia yhdestä maailman kauneimmista rannikkoalueista Italiassa ja parantaa samalla valokuvaustaitojani. Kurssia en tohtinut aikaisemmin itselleni varata, kun aikataulut osoittautuivat haasteellisiksi aikaistuneen töihin paluun vuoksi. Kun aikatauluni palautuivat ennalleen, laitoin ilahtuneena ilmoittautumisviestin  Omakuva-voimakuva maisemassa -valokuvauskurssille KLIK.


(Kuva: ArsMondo)Uteliaana ihmisenä kirjoitin  kurssia järjestävälle Hanna Laaksolle että opettajana toimivalle valokuvaajalle Marja Seppälälle. Hanna kertoo, että ArsMondo on järjestänyt kursseja Amalfin rannikolla vuodesta 2010  lähtien, nyt valokuvaus on ensimmäistä kertaa Positanossa. 


(Kuva: ArsMondo)


Mistä lähti idea kurssiin?

- Taustalla on idea antaa ihmisille mahdollisuus täydelliseen irtiottoon arjesta luovan toiminnan kautta, kertoo Hanna.

Hanna kuvailee, kuinka Positanon kuvankaunis, maaginen luonto, terveellinen ruoka ja italialainen elämänrytmi tarjoavat suomalaiselle mahdollisuuden pysähtyä ja voimaantua. Kautta aikojen kirjailijat, taiteilijat ja muotisuunnittelijat ovat löytäneet tiensä Amalfin rannikolle sekä keräämään voimia että inspiroitumaan. Rannikossa sykähdyttävän tekee kolmiulotteisuus.


- Itselleni on tärkeää saada olla aavan meren ja majesteettisten vuorten välissä, sanoo Hanna.

(Kuva: ArsMondo)


Omakuva-voimakuva


Omakuva-voimakuva kurssin opettajana toimii valokuvaaja ja voimauttavan valokuvan menetelmäohjaaja Marja Seppälä. Marja toimii lehtikuvaajana ja on parhaimmillaan ihmisten elämän kuvaajana. Kuvaajana Marja on eritoten kiinnostunut ihmisistä, heidän tarinoistaan ja hän on mielellään hetkessä mukana kameransa kanssa silloin kun tapahtuu.  


(Kuva: Marja Seppälä)
Mitä voimaannuttava valokuva on?
- Voimauttavan valokuvan menetelmän on kehittänyt valokuvaaja, sosiaalipedagogi Miina Savolainen. Tässä menetelmässä työvälineenä on kameran lisäksi hyväksyvä ja arvostava katse, joka hakee hyvää näkyville kohteestaan. Tärkeää on myös kuvattavan ja kuvaajan dialoginen, tasa-arvoinen kohtaaminen, kertoo Marja.
Miten voimaannuttavaa valokuvaa voi hyödyntää parisuhteessa tai työssä?
- Parisuhteessa valokuvaa ylipäätään voisi käyttää vaikkapa suhteen hyvien puolien näkyviksi tekemiseen; kuvien avulla voi myös keskustella tunteista, toiveista ja haluista. Työyhteisössä voidaan kuvaamalla nostaa näkyville mm. työyhteisön vahvuudet, sanoo Marja.
Ja lopuksi Marja vinkkaa, että Positanon kurssille kannattaa osallistua, sillä osallistuja saa
- Valokuvauksen opetusta, omakuvausta ja kontaktikuvausta paikallisten kanssa hämmentävän upeissa maisemissa, mitä muuta voi valokuvauksen harrastaja toivoa lomalta? 😃

(Kuva: Marja Seppälä)

Viimeisimmän tietoni mukaan 26.4.-1.5. pidettävä kurssi alkaa täyttymään mutta mukaan mahtuu vielä. Kurssinohjelma löytyy tästä ja ilmoittautumaan pääset täältä.

Leikkuupöydällä


Ommellaan takkia ja vältellään miehen liivin ompelua.

P.s. Keskiviikkona pohditaan terapiatoppia ja ruskean värin merkitystä.

Tuttuun tapaan, tykkäämällä meistä KLIK, saat blogipostaukset suoraan omaan uutisvirtaasi.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat