Helman kääntöä ja pohdintaa blogin tulevaisuudesta

Lauantaina selättelin iskemättömän kankaan kammoa. Kuinka se voikaan olla, niin vaikeaa leikata näyttökangasta? Haastavalta se, joka tapauksessa tuntui, vaikka kuinka olin koeversion ommellut ja sovitellut.


Esivalmistelut


Kun sain ensimmäisen kappaleen leikattua, niin kappale toisensa perään valmistui. Tutulla rutiinilla sain leikattua ja kiinnitettyä tukikankaat liimaprässillä. Tukikankaat on muuten leikattu samoin periaattein kuin ennenkin (KLIK), joskin jouhista irtoliinaa ei tähän tule. Tuo ns. raaveliina on pääosin käytössä miesten takeissa, ja siihen harvemmin törmää naisten jakuissa.

Vaikka olen aikaisemmin ommellut, on  opintojen aikana tullut uutta myös itse ompeluun kaavoittamisen lisäksi. Kaavoittaminen oli suurin syy opiskeluihin hakeutumiseen puolitoista vuotta sitten. Esimerkiksi tänään silittelin jakun helman, hihan ja housujen käänteet valmiiksi ennen ompelua, jotta asettuvat kauniisti sitten valmiissa vaatteessa. Pienet palat ovat paljon helpompia kääntää kuin valmiin jakun helma lopuksi. 

Työmaata kerrakseen

Tulevaisuudesta


Tulevaisuudessa siintää opintovapaan loppu, joten saa nähdä mihin blogi asettuu. Koska ompeluopinnot ovat kesätauolla myös,  jää aikaa muihinkin käsitöihin. Kesäkuu on sauna kuukausi ja pohditaan, mitä kaikkea saunaan voi itse tehdä - virkaten ja ommellen. Ajatuksena on myös kokeilla tekniikkaa, jolla lukijat pääsevät linkittämään omia postauksiaan sauna-aiheisista käsityöprojekteista muiden luettavaksi.

Kesäkuu on omistettu saunalle*


LeikkuupöydälläEnsi viikolla on vuorossa ompelua ja keskiviikkona sovitellaan.

Tuttuun tapaan, tykkäämällä meistä KLIK saat blogipostaukset suoraan omaan uutisvirtaasi.

Yhteistyössä


* Harju, C. (2017) Sauna aito suomalainen elämys. Kirjakaari. (arvostelukappale)
* Lappajärven värjäämön Veera pellavalanka (lime) RustoopuoristaKommentit

Kuukauden luetuimmat