Vielä on kesää jäljellä, ja helteitä odotellessa

Hyvin tuli lomapäivät valittua, kun sataa niin joutaa ompelemaan. Kummityttöni tilasi taannoin mekon. Kävimme tytön, sen veljen ja äidin kanssa kangasostoksilla toissa lauantaina. Veli valitsi sellaisen kivan perustrikoon ja helpon ommeltavan. Kummitytölle valikoitui trikoo, johon mahtui pari lisäjoustoa tarjoavaa pliseerausta.

Liekkopoimutusta helmassa.
Kummitäti täti sai sitten ihan itse miettiä, miten helmasta saadaan prinsessamainen ja käännetty. Aikana aseteltua saumurin langankireyksiä sain, kun sainkin aikaan rullapäärmeen. Lisäksi, kun venytin kangasta, ommellessa niin kangas liekottui kauniisti.


Halkio takaa
Taakse tuli halkio, joka suljetaan nappisilmulla ja napilla. Halkio, pääntie ja kädentiet ovat huoliteltu trikoosta leikatulla kaitaleella. Leikatun kaitaleen leveys oli 3x valmiin reunan leveys + 5 mm saumanvara. Kaitale on leikattu kankaan joustavimpaan suuntaa.

Lopulta valmistui  koeversio, josta on hyvä työstää sitten se lopullinen mekko. Kangasta, kun jäi yli.

Vielä on kesää jäljellä - mekko takaa.

Toiseen mekkoon laitetaan samanlainen liekkopoimutus helmaan. Yläosa vuoritetaan, jotta saan venymisen kädenteillä kuriin. Uuteen mekkoon lisätään vielä kiinteä vyö. Lisäksi, leikitellään hieman pliseerausten suunnilla ja kuvioilla.

LeikkuupöydälläLeikkuupöydällä odottavat siis mekon 2. versio, veljen paita ja yksi muodistus 90-luvulta tähän päivään.

Tuttuun tapaan, tykkäämällä meistä KLIK saat blogipostaukset suoraan omaan uutisvirtaasi.


Kommentit

Kuukauden luetuimmat