Apinaisen viikon mietteitä ja apinasuojia

Liekö kukaan muu teistä seurannut oikeudenkäyntiä, jossa ruodittiin apinan ottaman selfien tekijänoikeuksia? Monivuotisen oikeustaistelun päätteeksi apina ei saanut tekijänoikeuksia, vaikka eläinjärjestö Peta niin vaatikin. Hyvä, että maalaisjärki voitti. Ja maalaisjärjellä tarkoitan sitä, että valokuvan ottaminen on muutakin kuin napin painallus. Apinan ja ihmisapinan eroista voi olla sitten, montaa mieltä.

Jos nyt jotain olen kuluneena vuonna oppinut, että kuvassa on monta juttua, jotka pitäisi osua kohdilleen. On suljinaikaa, aukkoa, valoherkkyyttä ja valkotasapainoa. Joka kerta, kun otan kameran käteen opin uutta.  Varsinkin tässä blogistanian käsitöiden ihmemaassa valokuvaaminen vaatii monta mutkaa ennen kuin ovat blogissa.

Apinaisen kankaan monet mutkat


Apinan selfien innoittamana ompelin ompelukoneiden ja saumurin suojia. Apinainen puuvilla ja pellavapuuvilla kankaat tarttuivat mukaan matkalla Turkuun Design Hillistä. Tykkäsimme apinoiden leikkisyydestä, pellavan pinnasta ja rauhallisesta harmaasta.


Valmiit suojat.


Mitataan päätypalan leveys (24,5 cm) ja korkeus (37,5 cm)
Mitataan sivupalan pituus 43 cm.

Mitataan päätypalan leveys 24,5 cm.

Mitataan päätypalan korkeus 37,5 cm.
Pyöristetään päätypalan kulmat.
Mitataan päätypalan kolme sivua 52 cm.

Merkitään yläreunan puoliväli pienellä hakilla.


Leikataan sivupala 43 cm.
Leikataan sivupalan toinen reuna (52 cm), ko. reuna tulee vasten päätypalaa.
Neulataan päätypala sivukappaleiden väliin, puolivälihakit kohdakkain

Ommellaan sivupala paikoilleen ja huolitellaan se. Silitetään saumanvara ja taitteen alku alareunaan.

 Ommellaan suojuksen alareuna ja silitetään valmis työ.
Valmiissa suojissaan odottavat saumuri ja ompelukone seuraava käyttökertaa.
Leikkuupöydällä

90-luvulta tähän päivään -projekti on sovitettu, joten ompelua vajaa on tämä työ. Teinkin viime viikolla toiselle asiakkaalle puuvillaiset koehousut, jotka lähetin sovitettavaksi perjantaina. Kun housut istuvat, niin sitten ommellaan välikausi- ja toppahousuja nuorelle miehelle mittojen mukaan.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat