Karjalanpiirakoista ja korkokengistä

Ensin tulivat häpäistyt karjalanpiirakat (KLIK)  ja seuraavaksi Karjalaisen kolumnisti (KLIK) ilmoitti, että stiletot kuuluvat kehäkolmosen sisäpuolelle. Susirajalaisille riittävät maiharit, kolumnisti totesi.

Tuon karjalanpiirakka kohun ymmärrän, jos ei leivontaohjelman asiantuntijaraati erota riisipiirakkaa ja karjalanpiirakkaa toisistaan, se on vähintäänkin noloa. Mutta se, että liike-elämän pukeutumissääntöjen osaamisen oletetaan olevan harvojen herkkua on huolestuttavaa.

Rumat ne vaatteilla koreilevat


Mietin tuossa eräänä päivänä, kuinka liike-elämässä on pelattava tiettyjen sääntöjen mukaan, jos mielii pärjätä. Yksi näistä säännöistä on pukeutua niin kuin oletetaan. Mielenkiintoiseksi pelin tekee se, että kun kumppani neuvottelupöydän toisella puolella vaihtuu, vaihtuvat myös oletukset.

Tiettävästi vain ne rumat vaatteilla koreilevat.Meille suomalaisille riittää, että kunhan on jotain päällepantavaa.  Tanskalaiset ovat puolestaan brändänneet pohjoismaisen vaatimattoman pukeutumisen osaksi kotoilua. Samalla Tanska on onnistunut kehittämään tekstiiliteollisuuttaan, niin että moni meilläkin myytävä kolttu on sieltä kotoisin.

Liike-elämästä


Jossain välissä tuli työtehtävien lomassa pyörittyä keskieurooppalaisten asiakkaiden kanssa. Merkille pantavaa oli, että mitä korkeammassa asemassa henkilö oli, sen klassisimmin hän pukeutui. Miehillä  oli puku tai ainakin suorat housut ja laadukas pikkutakki.

Naisilla en kertaakaan on törmännyt palavereissa legginseihin ja trikootunikaan. Naisilla pukeutuivat usein nättiin puseroon, hameeseen, sukkahousuihin ja korkokenkiin. Järkevinä naisina kenkiksi oli valittu n. 5 cm:n korko. 5 cm:n koroilla seisoo, vaikka päivän kahvilassa piirakoita myymässä.

Kolumnistille tiedoksi, meillä ja muualla me korkokenkäihmiset kuljetamme kallisarvoiset kenkämme kenkäpussissa juhliinkin. Juhlien jälkeen laitamme kengät pussiin  ja taksijonossa jalkojamme lämmittävät talvisaappaat.

Leikkuupöydällä


Näyttövaate on näpsäkästi pussissa odottamassa inspiraatiota. Komeamman osapuolen samettinen pikkutakki on jo sovituksessa. Pitää vielä kaulusta hieman säätää takana ja hartioiden leveyttä tarkistaa, kun kaikki 'fyllingit' ovat paikoillaan.

90-luvulta tähän päivään -projektia on sovitettu jo kahteenkin kertaan ja pieniä istuvuus ongelmia havaittavissa.

Tuttuun tapaan, tykkäämällä meistä KLIK, saat blogipostaukset suoraan omaan uutisvirtaasiKommentit

Kuukauden luetuimmat