-->

Ompelublogin uudet kujeet: Vaatteiden ompelua itselle -kurssit


Eilen tuli sellainen olo, että voisin kirjoittaa, siitä mitä meille kuuluu. Kesä meni joutuisasti leväten ja uutta suunnitellessa. Edellisessä kirjoituksessa oli puhetta uudesta projektista, jonka epäilin vievän kaiken ajan ja energian. 


Kypsyyden aste  suunnitteluun alkoi olla käsin kosketeltavaa alkusyksystä.


Ja sen se tekikin. Kesän jälkeen olin niin kypsä tietokoneen kanssa pelaamiseen ja ainaisten ongelmien ratkaisemiseen, että olin jo lähellä hylätä koko jutun. Tämä on ollut yhtä yksin puurtamista ja komeamman osapuolen korvien rasittamista jatkuvalla narinalla. Kaiken huipuksi ompelin aivan liian vähän, niin vähän, että tuli vieroitusoireita.Ihan ei narinani yltänyt sille tasolle, että komeampi osapuoli olisi turvautunut...


Olenko valmis?


Tiedättekö tuon sanonnan 'opettaja tulee, kun oppilas on valmis'? Minulle taisi käydä niin, ehkä. No ainakin kuvittelen, että kävi niin. Tosin tuota olen luullut ennenkin eikä innolla aloitetuista asioista ole sitten tullutkaan mitään. En vain ole jaksanut tai asia ei ole tuntunut omalta. Kokeilut ovat päättyneet joko vaiettuun hiljaisuuteen tai murtuneeseen selkään.

Aamulla, kun ajoin töihin tajusin, että olen kuitenkin kiitollinen. Kaikesta siitä, mitä opin kesän aikana oma-aloitteisesti sekä perslihaksilla että ostamalla. Sillä on vain huikea merkitys, kun saa oman alan menttorin.

Kun kesälomamatkan asemasta viettää kuumat päivät kotona, opiskelee videoiden kuvaamista ja editoimista. Lisäksi vielä vihkii itsensä muotitrendien tunnistamisen saloihin lontooksi, kävi mielessä, että onneksi on tuo säännöllinen palkkatyö. Eikä vähiten sen takia, että alla olevan ensimmäisen videon tekemiseen meni lomapäivä ja hieman päälle.


Vaatteiden ompelua itselle


Eilen se sitten illalla tiivistyi tuo idea lisää, kun tein yritykselleni sähköisen liiketoiminnan vuosikelloa huvikseni. Pitäähän se opettajan itse testata omat oppinsa ja työkalunsa, jos meinaa niitä muille jakaa lähitulevaisuudessa. Nyt on valmis 52-viikon suunnitelma siitä, miten etenen tämän blogin kanssa.

Mikäs se idea olikaan? Ajattelin tässä hiljalleen julkaista muutaman videon, jossa opetellaan helppojen vaatteiden kaavoittamista, ompelemista ja stailaamista itselle. Ensimmäisenä on vuorossa helpon ja trendikkään kierrätysmateriaalista valmistetun paitamekon ompelu. Videot ovat englanniksi, mutta ohjeet tulevat suomeksi blogiteksteinä.

Tätä mekkoa lähdetään tekmään tällä viikolla.


Koska tavoitteena on saada ihan liiketoimintaa, niin videot ovat ilmaiseksi katsottavissa vain hetken aikaa ja päätyvät lopulta jonnekin ostettavaksi. Nopeimmin saat tiedon uuden ilmaisen videon julkaisusta, kun käyt tykkäämässä kaavoihinkangistumatta -facebook sivuamme. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi vastailen tuota pikaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...