-->

Trendikkään paitamekon ompelua itselle osa 2


Tässä postauksessa kerron sinulle, kuinka löydät oman luonnollisen vyötärösi. Kerron myös, kuinka voit etsiä  itsellesi imartelevimman vyötärölinjan.

Tarvikkeet ja valmistautuminen


Tämän vaiheen tekemiseen tarvitset nuppineuloja, nauhan vyötärölle sekä tukkapinnin nauhan kiinnittämiseen. Voit käyttää nauhan kiinnittämiseen myös hakaneulaa tai nuppineulaa. Lisäksi tarvitset puseron, jota ajattelit käyttää mekon yläosana.

Ensimmäiseksi sinun tulee varmistaa, että  käytät niitä rintaliivejä, joita ajattelit käyttää mekon kanssa. Kun otat mittoja vartalostasi, pukeudu alusvaatteisiisi, näin vältät ylimääräiset senttimetrit ja tuumat valmiissa vaatteessa.

Vyötärön merkitseminen paitaan


Löydät luonnollisen vyötärösi, kun taivutat  ylävartaloasi puolelta toiselle. Laita toinen kätesi juuri löytämäsi vyötärön kohtaan. Laita nauha vyötärösi ympäri. Kiinnitä nauha hiuspinnillä/nuppineulalla/hakaneulalla. Nauha on kiinteästi vartaloasi vasten, mutta ei liian tiukalla. Muista tarkistaa, että nauha on suorassa edestä ja  takaa.

Jätä nauha paikoilleen. Pukeudu paitaasi, jota ajattelit käyttää mekon yläosana. Sulje kaikki napit ja oikaise paita. Tunnustele sormellasi, missä vyötärönauhasi kulkee ja merkitse vyötärölinjasi paitaan edestä keskelle taakse. Laita nuppineulat vyötärönauhan puoliväliin. Merkitse vain yksi puolikas. Jätä neulat paikoilleen paitaan.

Vartalon vaikutus vaatteen vyötärölinjaan


Tuntuuko olosi edelleen epämukavalta? Tämä voi johtua vartalonmuodostasi. Jokaiselle meistä on ainutlaatuinen vartalo. Tämä on myös yksi syy siihen, miksi valmiit vaatteet eivät aina istu oikein. Yleisenä sääntönä, jos voit nähdä vyötärösi sijoita vaatteen vyötärölinja siihen.

Jos sinulla ei ole näkyvää vyötäröä ja sinulla on niin kutsuttu suora vartalo, voit laittaa mekon vyötärön luonnolliselle vyötäröllesi. Voit myös käyttää laskettua vyötärölinjaa, kuten 20-luvulla. Jos sinulla on täyteläinen vartaloa  ja maha sinun tulisi käyttää empirevyötäröä, juuri rinnan alapuolella.

Vyötärölinjan paikka eri vartalotyypeillä:

  • empirevyötärö O- ja A-vartalot
  • luonnollinen vyötärö X-, I- ja H-vartalot
  • laskettuvyötärö V- ja I-vartalot

Jos valitset paitamekon vyötärölinjaksi, jonkun muun kuin luonnollisen vyötärösi, merkitse se paitaan nuppineuloin.Pssst...


Tietokoneella: Saat videon näkymään koko ruudulla, kun klikkaat oikeassa alakulmassa olevaa ruutua. Tässä videossa on tekstitykset sekä englanniksi että suomeksi. Siitä kertoo tuo alapalkissa Youtuben logon vieressä oleva kuvake, jonka alla on punainen viiva. Kun klikkaat, saat tekstit näkyviin joko englanniksi tai suomeksi. Jos tuli väärä kieli, klikkaa viereistä laakerin kuvaa ja saat sieltä vaihdettua tekstityksen kielen toiseksi.

Puhelimella: Saat videon näkymään koko ruudulla, kun kun klikkaat oikeassa alakulmassa olevaa ruutua. Tässä videossa on tekstitykset sekä englanniksi että suomeksi. Jos tekstitykset eivät tule näkyviin automaattisesti, paina kolmen päällekkäisen pisteen kuvaa (hampurilaisvalikko) ja ota avautuvasta valikosta haluamasi tekstitys käyttöön.

Miten jatketaan?


Aikatauluna on julkaista näitä videoita sisältäviä postauksia pari viikossa. Tämä ensimmäinen kurssi on ns. kuukauden setti. Parhaiten saat itsellesi tiedot uusista videoista tai postauksista, kun käyt tykkäämässä facebook sivustamme (KLIK) ja seuraat meitä.  

Kirjaudu uutiskirjeemme tilaajaksi (KLIK), jolloin saat muutaman kerran kuukaudessa yhteenvedon kaikista tapahtumista sähköpostiisi. Uutiskirjeestä löydät linkit postauksiin ja erilaisia muoti- ja tyylivinkkejä.

Sarjan ensimmäinen osa löytyy täältä: Kuinka valitsen materiaalit paitamekkoon? 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi vastailen tuota pikaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...