-->

Trendikkään paitamekon ompelua itselle osa 3

Tässä postauksessa ja videossa kerron, kuinka merkitset vyötärön mekon yläosaan tulevaan paitaan.

Tarvikkeet ja valmistautuminen


Tähän työvaiheeseen tarvitset mekon yläosaan tulevan paidan, suoran kouluviivaimen tai ompelijan käyräviivaimen ja liitua vyötärön leikkauslinjan merkitsemiseen.

Tarkista ja seuraa


Havaitsin, että merkitty vyötärölinja osui napinläven päälle, joten siirsin vyötärölinjaa alaspäin yhden senttimetrin verran. Lisäksi lisäsin vielä yhden senttimetrin saumanvaraksi. Seuraavaksi seurasin sormellani paidan kuviota sivusaumaan ja merkitsin pisteen. 

Ammattilaisniksi


Sinun ei tarvitse tehdä seuraavaa ammattilaisniksiä, jos et halua tai valitsit mekkoosi empirevyötärön tai lasketun vyötärölinjan.

Mittaa äsken merkitsemästäsi pisteestä 1 cm sivusaumasta keskietua kohti. Nosta sisennettyä pistettä vielä yksi 1 cm ylöspäin. Kuten huomasit videolta, niin sovituksessa jättämäni nuppineula oli täällä jo. Eli tällä niksillä saat hieman lisää istuvuutta omaan mekkoosi ja vyötärölinjan mukailemaan luonnollista vyötäröä.

Vyötärön merkitseminen


Nyt voit asetella viivaimen keskiedusta sivusauman pisteeseen. Suora viivain menee suoraan ja käyräviivaimen pitää puolestaan osua nostettuun pisteeseen. 

Huomaa, että viivaimen on oltava 90 °kulmassa nappilistaa vastaan molemmissa tapauksissa.

Merkitse leikkauslinja liidulla mutta älä leikkaa sitä vielä.Pssst...


Tietokoneella: Saat videon näkymään koko ruudulla, kun klikkaat oikeassa alakulmassa olevaa ruutua. Tässä videossa on tekstitykset sekä englanniksi että suomeksi. Siitä kertoo tuo alapalkissa Youtuben logon vieressä oleva kuvake, jonka alla on punainen viiva. Kun klikkaat, saat tekstit näkyviin joko englanniksi tai suomeksi. Jos tuli väärä kieli, klikkaa viereistä laakerin kuvaa ja saat sieltä vaihdettua tekstityksen kielen toiseksi.

Puhelimella: Saat videon näkymään koko ruudulla, kun kun klikkaat oikeassa alakulmassa olevaa ruutua. Tässä videossa on tekstitykset sekä englanniksi että suomeksi. Jos tekstitykset eivät tule näkyviin automaattisesti, paina kolmen päällekkäisen pisteen kuvaa (hampurilaisvalikko) ja ota avautuvasta valikosta haluamasi tekstitys käyttöön.Miten jatketaan?


Aikatauluna on julkaista näitä videoita sisältäviä postauksia pari viikossa. Tämä ensimmäinen kurssi on ns. kuukauden setti. Parhaiten saat itsellesi tiedot uusista videoista tai postauksista, kun käyt tykkäämässä facebook sivustamme (KLIK) ja seuraat meitä.  

Kirjaudu uutiskirjeemme tilaajaksi (KLIK), jolloin saat muutaman kerran kuukaudessa yhteenvedon kaikista tapahtumista sähköpostiisi. Uutiskirjeestä löydät linkit postauksiin sekä erilaisia muoti- ja tyylivinkkejä.

Sarjan aikaisemmat osat löytyvät täältä: 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi vastailen tuota pikaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...