Ei se suosituin eikä inspiroivin kässäblogi vaan asiantuntevin ompelublogi

Mikä saa jatkamaan, silloinkin kun ei jaksa?

Tarkalleen ottaen 4 vuotta, 8 kuukautta 27 päivää sitten lähdimme blogimatkallemme ja julkaisimme ensimmäisen postaukseni Blogistanian eetteriin (linkki 1. postaukseen). Edelleenkään Kaavoihin kangistumatta -blogi ei ole yksi Suomen suosituimmista tai inspiroivimmista käsityöblogeista ja voin lohduttaa, ettei se siitä tule sellaista koskaan. 

Vuonna 2016, kun blogi starttasi, tavoitteenamme oli olla tyyli- ja ompelublogi. Hieman ovat suunnittelmamme muuttuneet vuosien saatossa. Tyyli on jäänyt taka-alalle, kun ompelu ja kaavat ovat vallanneet palstatilaa. Itse asiassa viimeisen vuoden aikana olemme pystyneet tarjoamaan sinulle ilmaisia Omin mitoin PDF -kaavoja (ilmaiset PDF-kaavat löydät täältä) kuukausittain.

Mitä bloggaaminen on opettanut?

Ja tuo ystäväiseni on täydellinen esimerkki siitä, kuinka bloggaaminen on saanut minut kehittämään omia taitojani. Ensin blogi siis toimi vain rakkaana opiskelupäiväkirjana ompeluopinnoissani ja myöhemmin tyyli- ja stailausopinnoissa. Kolmas vuosi muodostuikin välivuodeksi, kun väänsin mallimestarin tutkintoa hampaat irvessä.  En ollut ihan varma enää vuoden 2020 alussa, että kirjoitan yhtään tekstiä ikinä, saatikka että saan mokoman tutkinnon valmiiksi. 

Näyttöäni varten tarvitsin muutaman julkaistun ohjetekstin ja kirjoitin ne blogiini, kun se kerran oli vielä eetterissä. Ja nämä tylsät  asiatuntijatekstit trikoon ompelusta, vaatetuskankaan menekin laskemisesta ja kankaan kutistamisesta ovat sittemmin keikkuneet Googlen hakutuloksissa josseivät ensimmäisinä niin ainakin etusivulla. Ja tuo hakutuloksissa onnistuminen ei sitten ole vahinko sekään, vaan ihan harkittua hakukoneoptimointia, joten sekin on tullut  opittua siinä sivussa.

Lisäksi olen oppinut paljon visuaalisesta myyntityöstä ja digitaalisesta markkinointiviestinnästä. Tehnyt Omin miton -kaavabrändille logon ja brändikäsikirjan. Meidän sivutoimibloggaajien on hyvä muistaa se, että meille kertyy myös ihan oikeille työmarkkinoille kelpaavaa sisällöntuotanto-osaamista tässä puuhailun sivutuotteena.

Meidän sivutoimibloggaajien on hyvä muistaa se, että meille kertyy myös ihan oikeille työmarkkinoille kelpaavaa sisällöntuotanto-osaamista tässä puuhailun sivutuotteena.

Mikä saa jatkamaan, silloinkin kun en jaksa?

Joskin täytyy todeta, että hieman työllistävä tästä harrasteblogista on tullut, eikä aina meinaa jaksaa. Käytännössä, kun siis ideoin, kaavoitan, leikkaan, ompelen, stailaan, kuvaan, editoin, kirjoitan ja sometan ihan omin pikku kätösin. Ajoittain saan tosin houkuteltua Komeamman Osapuolen kameran taakse mutta harvemmin. Onneksi me kuitenkin ideoidaan yhdessä viikoittain, joten yhdessä tässä liemessä ollaan kuitenkin.

Osa on on myös varmaan sitä, etten vain osaa lopettaa ajoissa. Olen käyttänyt paljon aikaa ja energiaa tähän kässäblogiin, niin en vain pysty jättämään leikkiä kesken ja kävelemään pois. 

Kuitenkin itselleni tätä tärkeämpi syitä ovat:

  • edelleen opin joka kirjoituksesta, kaavassa ja ompeluprojektissa uutta,
  • ylläpidän ja tuon näkyväksi jo kertynyttä ompelu- ja kaavoitusosaamista, 
  • oppimateriaalien tuottaminen kansalaisopistossa pitämilleni ompelukursseille,
  • teollisuuskoneiden öljyäminen ainakin kerran kuussa,
  • kuvaamisen ja 
  • kirjoittamisen harjoitteleminen.

Mitäs sit' seuraavaksi?

Meidän tavoitteena on olla yksi Suomen luotettavimmista ompelutiedon lähteistä, ei siis paras, suurin tai suosituin. Miksi? Sillä meidän kotisohvalla telkkaria ja TIKTOKkia selatessa keskustellaan usein siitä, miten kädentaitojen osaaminen hiljalleen häviää Suomesta. Siispä, jos saamme säilöttyä pienen palasen ammattilaisen ompelutietoutta kaikkien saataville, olemme osaltamme olleet viemässä soihtua seuraaville sukupolville.

Hupsista rallaa, nyt syksyllä huomasimme kaipaavamme myös ihan vain kirjoittamista ja kuvaamista, ilman kaavoittamista. Joten lisäämme meidän artikkelitarjontaan, ainakin yhden lifestyletyyppisen postauksen joka kuukaudella tuon ompeluprojektin lisäksi.

Muistathan, että tuttuun tapaan, tykkäämällä meistä Facebookissa KLIK, saat blogipostaukset suoraan omaan uutisvirtaasi. Kaavojen lanseeraukset löydät Instagrammista KLIK.

15.9.2021 korjattu yksittäisiä kirjoitusvirheitä.


Kommentit

Kuukauden luetuimmat