Näin tehdään helppo DIY rusetti vaikka hattuun - video-ohje by OMIN MITOIN™


Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Itse tehty ja kauniisti solmittu rusetti on persoonallinen koriste joko itse tehtyyn tai valmiina ostettuun hattuun. Kun perustekniikka on hallussa voit tehdä, rusetteja erilaisista materiaaleista vaikka korkkikankaasta. Koristeena rusetti on monipuolinen, kun valitset rusetin materiaalin tarkoitukseensa sopivaksi, voit laittaa valmiin rusetin  joulukuuseen, rusettipipoon, vauvan rusettipantaan, rusettiponnariin tai prinsessamekkoon.

Muutoin syy, miksi ryntäsin yllättäen näiden rusettien tekoon on se, että sain taputeltua valmiiksi Päähineiden ja muiden asusteiden suunnittelun ja valmistamisen tutkinnon osan. Koska ihan kaikkia  perustekniikoita ei käyty enää läpi, jäi paljon oman harrastuneisuuden ja viitseliäisyyden varaan.  Siispä harrastuksen ylläpitämiseksi ja ammattitaidon kartuttamiseksi jatkoin harjoituksia. Ja harjoittelun lopputuloksena syntyivät video-ohjeet Alsatian- ja Maltan-rusetteihin.

Alla olevissa videoissa käytän apuna ApuSylvi™-käsityökehystä. Kun tilaat ApuSylvin verkkokaupasta *KLIK, niin saat 10% alennuksen koodilla heidis, muista laittaa alennuskoodi verkkokaupassa ostoskorissa alennus kohtaan jolloin saat alennuksen.


ApuSylvi™ on monimuotoinen käsityökehys, joka taipuu moneen
kahden käden rusetista yhden käden virkkaamiseen.

Yksinkertainen Alsatian-rusetti (englanniksi Single Alsatian Bow)

Alsatian rusetti on kaikkien rusettien äiti, josta on maailmalla olemassa lukuisia erilaisia variaatioita.

Vuonna  1919 rusettiin on käytetty 4 (10,16) tuuman levyistä nauhaa jaardin (n. 91.4 cm) verran. Kun teet itsellesi rusettia, ja haluat siitä erikokoisen, muista muuttaa mittoja samassa suhteessa niin saat tyylikkäimmän lopputuloksen.Rusetin valmistaminen aloitetaan taittamalla nauha kaksinkerroin ja leikkaamalla nauhan molempiin päihin kalanpyrstö. Kun muistat kaartaa leikatessasi ulospäin, saat kauniimman lopputuloksen.

Seuraavaksi nauhasta muodostetaan Z. Nauha jaetaan kolmeen osa, ensimmäinen pää asetetaan pöydälle, sitten nauha taitetaan takaisin ensimmäisen kerroksen päälle ja viimeinen kolmannes käännetään takaisin molempien kerrosten päälle. Seuraavaksi säädetään, niin että taitteet osuvat kalanpyrstön puoliväliin. Lopuksi etsi rusetin keskikohta, ja merkitse se kaikkiin kerroksiin.

Seuraavaksi jokainen rusetin kerros poimutetaan erikseen. Kauniimpaan lopputulokseen pääset, kun kohdistat poimutukset, niin että poimujen harjat ja laaksot vuorottelevat, tällöin keskikohdasta tulee litteämpi, kun kokoat valmiin rusetin. Poimuta keskiosan päät, ja kiinnitä se lopuksi rusettiin. 

Maltan-rusetti  (The Maltese Bow)

Kahdesta yksinkertaisesta Alsatian-rusetista saat tehty Maltan-rusetin, kun laitat rusetit ristiin ja kiinnität keskeltä. Viime vuosisadan alussa Maltan-rusettiin käytetyt Alsatian-rusetit on tehty hieman kapeampaan nauhaa. Nauhan pituus on ollut sama alkuperäisessä Alsatian-rusetissa, mutta nauhan leveys on ollut kaksi (n. 5.1 cm) tai kolme (7. cm) tuumaa.

Maltan-rusetteja on laitettu yleensä hattuun kaksin kappalein ja muita koristeita ei ole juuri tarvittu, sillä isona rusetti on varsin näyttävä. Ja tosiaan Maltan-rusetin voi jättää myös ilman keskiosaa, se on kaunis niinkin.Ladattavat PDF-kaavat

On ihanaa nähdä Omin mitoin -kaavoilla tekemäsi ompelukset, joten tägää ne #ominmitoin Instagrammissa.


Linkit ilmaisiin heti ladattiin Omin mitoin PDF-kaavoihin löydät täältä. KLIK.


Tuttuun tapaan, tykkäämällä meistä Facebookissa KLIK, saat blogipostaukset suoraan omaan uutisvirtaasi. Kaavojen lanseeraukset löydät Instagrammista KLIK.

P.s. Kerro minulle, jos löydät ohjeesta ja/tai kaavasta virheen, jotta saan korjattua sen.

Alsatian-rusetista on moneksi, kun taitosi kehittyvät.


Kommentit

Kuukauden luetuimmat